Alkuperäiset Case IH varaosat varmistavat työkoneiden pitkän käyttöiän

Julkaistu: 14 December 2021

Maatilan pyörittämiseen tarvitaan paljon erilaisia resursseja, kuten esimerkiksi erilaisia tiloja; rakennuksia kotieläimille ja varastotiloja maatilan tuottamille ja eteenpäin myytäville tuotteille. Maanviljelijä tarvitsee myös peltoa tai puutarhan, jossa voi viljellä kasveja. Työskentelyyn tarvitaan erilaisia koneita ja nykyään maatiloilla tarvitaankin vähemmän työntekijöitä ja enemmän koneita, tekniikan kehittymisen myötä. Osa maatilojen töistä on myös nykyään kokonaan automatisoitu. Yleisin kone maatilalla on traktori, riippumatta siitä, mitä siellä tuotetaan. Se on tärkeä peruskone, jolla hoituu monet erilaiset maatilan työt ja johon voi kiinnittää muita koneita ja välineitä. Toinen nykyään yleinen väline maatilalla on mönkijä, jota voi myös käyttää moniin töihin ja kulkemiseen laitumilla. Lähes jokaiseen eri työvaiheeseen on käytettävissä erilaisia koneita ja apuvälineitä, kuten esimerkiksi lannoitukseen, maanmuokkaukseen, sadonkorjuuseen ja karjan ruokintaan.

Koneiden huoltaminen, kunnossapito ja korjaaminen ovat tärkeä osa maatilan töitä

Erilaiset kalliit koneet ja laitteet ovat yleensä yksi suurimmista investoinneista maatiloilla. Koneiden hyvä huoltaminen ja kunnossa pito on erittäin tärkeää, että ne pysyvät hyvässä kunnossa ja niillä työskentely on tehokasta ja turvallista. Pienet huollot, kunnossapidon ja tarkistukset voi yleensä tehdä itse, mutta varsinaiset huollot ja korjaukset hoitaa ammattilainen. Koneiden huoltaminen vaatii paljon asiantuntemusta, oikeita tiloja ja välineitä. Koneet kannattaa huollattaa hyvissä ajoin, ennen viljelykauden alkamista, että ei menetä aikaa ja rahaa silloin kuin koneita tarvitaan työskentelyyn. Koneita korjatessa kannattaa myös käyttää niiden alkuperäisiä varaosia, esimerkiksi Case IH varaosat sopivat parhaiten saman merkkisiin maatalouskoneisiin ja traktoreihin.

Maatilayrittäjä tarvitsee monenlaisia taitoja

Maatilan menestyksekäs pyörittäminen vaatiikin paljon suunnittelua ja sitä voi verrata yrityksen pyörittämiseen. Maatilan tulot tulevat niiden tuotteiden tai palvelujen myymisestä ja menot erilaisista hankinnoista, joita sen pyörittämiseen tarvitaan. Maanviljelijän täytyy omata ammattitaitoa sekä taloudenhallinnasta että olla asiantuntija myytävien tuotteiden ja palveluiden osalta. Maatilalla voidaankin usein harjoittaa montaa erilaista liiketoimintaa resurssien mukaan. Maatilan sijainti vaikuttaa myös siihen, mitä siellä voidaan ja mitä siellä kannattaa tuottaa. On myös tärkeää ottaa huomioon ympäristönäkökohdat ja pyrkiä toimimaan niin, ettei kuormita ympäristöä tai käytä luonnonvaroja harkitsemattomasti. Hämeen traktorihuolto tarjoaa kattavan valikoiman varaosia maatalouskoneisiin.

jaa